De Halve van Den Helder

 

 

 

Wandelen langs kunst en cultuur, hardlopen langs kust en zee. Dat is de Halve van Den Helder. Een evenement waarin je al wandelend of hardlopend van Den Helder geniet: een stad aan zee met een prachtige kust, een rijk maritiem verleden en een rijke cultuurhistorie. Als deelnemer kun je rekenen op een gevarieerd parcours waarin forten, vuurtoren De Lange Jaap, het Marsdiep en de Helderse Zeedijk niet ontbreken. En laat je ook vooral verrassen door plekken waarvan je misschien nog niet wist dat deze bestonden of normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Uniek, snel, voor iedereen èn een sportprijs!
Een verrassend, aantrekkelijk  -en voor hardlopers snel- parcours, toegankelijk voor een breed publiek, geschikt voor gevorderde en beginnende lopers, gezelligheid, een strakke organisatie en lage inschrijfgelden; met deze ingrediënten heeft de organisatie het evenement in 8 jaar tijd laten groeien tot een van de grootste sportevenementen van Noord-Holland. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Als blijk van waardering heeft de organisatie in 2014 de sportprijs van de gemeente Den Helder mogen ontvangen!

Editie 2019
De 9e editie van de wandeltocht staat zaterdag 13 april 2019 op het programma. De hardlopers nodigen we van harte uit om op zondag 14 april 2019 aan de start te verschijnen; dan wordt al weer voor de 10e! keer Halve marathon van Den Helder gelopen.


Partners